Corona-krisen har for flere danskere betydet, at de har mistet deres arbejde. Hvordan holder man humøret højt i sin jobsøgning, når verdenen gennemlever en pandemi? Læs med her og se flere tips til den ledige.

Bare rolig, du er ikke alene

At miste sit job kan føles meget ensomt, men du er langt fra den eneste, der er blevet afskediget som konsekvens af COVID-19’s indtog i Danmark. 

Danske a-kasser fortæller, at der fra d. 11. marts frem til 1. april var en stigning i ledigheden blandt deres medlemmer på 38.684 personer. Herefter steg ledigheden yderligere med 6.137 personer frem til 1. maj, og toppede i juli med 5.000 ekstra. Samlet set oplevede 10 a-kasser en stigning på over 50%, da ledigheden var højest.

Vi ser nu, at nogle af de personer der mistede deres job, har fået det igen, og der er en stagnering i antallet af ledige. Selvom mange virksomheder mærker konsekvenserne af corona, er der stadig firmaer som vækster og mangler ansatte. Og en af de ansatte kunne blive dig!

Derfor kommer her råd til, hvordan du finder og holder motivationen oppe, samt hvordan du optimerer din jobsøgning. Tips til den ledige!


Find motivationen til at søge job

En af de bedste måder du kan motivere dig selv på, er ved at engagere dig i din jobsøgning. Søg efter stillinger som du oprigtigt gerne vil have, og skriv motiverede ansøgninger tilpasset den enkelte stilling.

Du kan med fordel gøre dine online profiler mere spændende og søgbare. Det bliver mere indbydende for en mulig arbejdsgiver at læse, og kan sætte gnist i din egen motivation, hvis du giver dig lidt ekstra.

Husk desuden at give dig selv lov til at holde fri, selvom du ‘bare’ søger jobs. Det kan hjælpe at strukturere din tid, så du har klare rammer for, hvornår du skriver cv og ansøgninger, leder efter mulige stillinger og lignende, og hvornår du slapper af.

På den måde slipper du for dårlig samvittighed, hvis du ikke konstant er aktiv i jobsøgningen, for du ved, at du gør, hvad du kan.

 


Kom i arbejde med optimeret jobsøgning

Der er mange ledige, og få virksomheder som hyrer nye ansatte, derfor bliver du nødt til at positionere dig stærkt på flere aspekter af jobsøgningen for at vise arbejdsgiverne, at du er den ideelle kandidat.

Du skal blandt andet arbejde med:


Til at få helt styr på hvordan det nu er, det gode CV ser ud, og ansøgningen skal skrives, kan du med fordel bruge Cooljobs guide til den jobsøgende. Her finder du også information om, hvorfor det er vigtigt at have styr på de sociale medier, og hvordan du giver et godt indtryk til jobsamtalen.

 


Brug Cooljobs som vikar- og rekrutteringsbureau

Hvis du synes, det er uoverskueligt at søge job, kan du få hjælp hos Cooljobs. Uanset om du ønsker et vikariat eller en fast stilling, er vi kompetente til at matche dig med relevante stillinger.

Hvad der måske starter som et vikariat kan med tiden føre til fastansættelse i samme eller et andet firma. Derfor kan det være en mulighed, hvis du alligevel går og tripper for at komme igang igen, at du bruger tiden som vikar. Her kan du holde dig på jobmarkedet, hvilket ofte ser bedre ud i CV’et end at gå ledig, samt udvikle dine kompetencer.

Du får desuden mulighed for at få indblik i andre brancher, hvilket måske kan udvide dit interessefelt i jobsøgningen.


Her kan du læse meget mere om at arbejde for Cooljobs og fordelene ved at arbejde som vikar.


Kontakt os direkte ved telefon 70 60 50 91 eller
opret dig i vores CV-database.