Vi har efterhånden set (og hørt) lidt af hvert på kontoret, og i dag har vi samlet og besvaret nogle af de ofte stillede spørgsmål, vi får igen og igen fra vores vikarer. Vores mål er, at du bliver klædt godt på til livet som vikar – ligegyldigt om du har mange år i branchen bag dig eller skal i gang med et sabbatår.
1. Hvad skal jeg kunne for at blive ansat?
Det er meget forskelligt fra vikariat til vikariat. Nogle gange kræver det god erfaring og en uddannelse, mens det andre gange handler mere om at kunne tage fat og have en positiv indstilling. Kravene står i alle vores opslag. Enkelte stillinger kræver udstyr som sikkerhedssko, specifikt arbejdstøj osv., og nogle gange skal du selv dække udgifterne, mens det andre gange stilles til rådighed af virksomheden.
2. Hvad hvis jeg elsker jobbet og gerne vil fortsætte hos virksomheden?
Vi bliver altid stolte, når en vikar er glad for sit nye arbejde. Der er ofte mulighed for at forlænge vikariatet eller endda blive tilbudt fast job, men i sidste ende er det virksomhedens beslutning. Du kan selv tage initiativ ved at snakke med din chef om muligheden for at blive. Ring eventuelt til os og få gode råd inden du tager skridtet videre.
3. Hvad gør jeg, hvis kemien ikke fungerer?
Selvom alle parter gør alt rigtigt, kan man ikke komme udenom, at kemien nogle gange fejler. Det er bedst, hvis du giver os besked om problemet og fortsætter vikariatet, mens vi arbejder på at matche dig med en ny jobmulighed. Det er vigtigt, at du ikke bare bliver væk eller melder dig syg, for det kan give dårlige referencer til fremtidige stillinger.
4. Kan jeg få lærlingeplads/praktikplads?
Vi arbejder ikke med praktikpladser, men nogle gange leder vores håndværkere også efter lærlinge, og så kigger vi gerne i vores CV database efter et match. Derefter kan vi tilbyde et Try & Hire forløb, hvor I kan se hinanden an, inden fastansættelse kommer i spil. Vi deler også ofte denne type opslag på Facebook og lign., så vores netværk kan sprede budskabet.
5. Hvordan ligger lønnen?
Lønnen afhænger af branchen du skal arbejde i og bliver desuden afspejlet i erfaring og kvalifikationer. Ufaglærte er generelt lidt lavere lønnet, men virksomhedens beliggenhed betyder også meget, da de lokale satser skifter. Der er ofte plads til lidt forhandling, så begge parter er tilfredse. Du skal dog huske på, at andre kandidater kan have et mindre lønkrav.
6. Hvor længe varer et vikariat?
Ligesom med lønnen varierer vikariaternes længde ift opgaverne. Nogle gange leder virksomhederne efter nogle ekstra hænder til opgaver, der løber over et par dage. Andre gange er det fx en tømrermester, der udvider sin virksomhed og vil se vikarer an, inden han tilbyder den helt rigtige kandidat et længerevarende vikariat – eller et fast job. Lager- og produktionsvikariater er lidt anderledes da vagtplanerne kan skifte fra uge til uge.
OBS: Vi opdaterer løbende listen med spørgsmål!
Sidder du lige nu med øvrige spørgsmål? Don’t think twice!
Ring, skriv eller send en brevdue, så skal du nok få svar på alle dine bekymringer.
Vil du først vide mere om, hvordan det er at være vikar hos os, så se mere her i vores guide
Du kan finde alle vores jobopslag her på hjemmesiden: Jobliste
ELLER du kan finde opslagene på Jobnet, ved at søge efter Cooljobs
Vi deler også mange af vores opslag på Facebook: Cooljobs på Facebook