Fordelene ved et studiejob

Studiejob

Hvad er et studiejob?

Et studiejob er et arbejde, som du varetager ved siden af, at du studerer. Du kan både have denne type job, imens du går på ungdoms- eller videregående uddannelse. Hovedsagen er, at denne stilling ikke er din primære beskæftigelse, og derfor vil det typisk være et deltidsjob, der er tale om.

Man ser ofte unge ufaglærte i denne type af jobs, fordi det oftest er de personer, som er under uddannelse. Som regel er motivationsfaktoren for en sådan stilling et supplement til din SU, erhvervserfaring eller for at komme ind på en ønsket uddannelse.

Hvad er fordelene ved at have et studiejob?

Som studerende kan det godt være lidt stramt med økonomien, fordi at statens uddannelsesstøtte kun lige knap dækker det allermest basale. Derfor er der mange, som vælger at supplere deres SU med indkomsten fra et studiejob.

Det gode ved et studiejob er, at der som regel er tale om få timer ugentligt eller månedligt, hvilket gør det muligt for den studerende at passe sit studie ved siden af. Når man bliver ansat, har arbejdsgiveren oftest forståelse for, at jobbet ikke er førsteprioritet i dagligdagen, og derfor bliver der taget hensyn hertil.

Desuden kan studiejobbet være en god vej til relevant erhvervserfaring, hvis du ønsker at søge ind på et eftertragtet studie. Kan du vise, at du allerede har opnået god forståelse for området og er villig til at arbejde for en studieplads, vil du i højere grad blive taget i betragtning til optagelse frem for andre uden baggrund inden for faget.

Der kan også være direkte krav om konkret erfaring inden for bestemte områder for at komme i job efter færdiggjort uddannelse, og her er det altså væsentligt at tage et job, som giver dig de kompetencer, der bliver efterspurgt på arbejdsmarkedet.

Selvom du måske ikke er helt klar over hvilken retning, du skal gå i, efter du har fuldført nuværende uddannelse, giver erfaring fra erhvervslivet dig ofte en fordel, når du søger andre veje, hvilket er endnu en god grund til at tage et studiejob.

Hvilket studiejob er det rette for dig?

Du finder studiejobs inden for en lang række af brancher, da mange erhvervsdrivende har brug for ufaglært, og deraf billigere arbejdskraft til nogle mindre krævende arbejdsopgaver. Det handler derfor i høj grad om, hvad du ønsker at få ud af at arbejde ved siden af din uddannelse, når du skal vælge studiejob.

Hvis det mest af alt er lønsedlen, som trækker, kan det i princippet være ligegyldigt, hvor du arbejder, så længe dit studiejob tilbyder ordentlige arbejdsvilkår. Her kan det måske være en fordel at søge en stilling, som du synes lyder interessant, eller hvor du har mulighed for at blive en del af en arbejdsplads med attraktive personalegoder og et godt arbejdsmiljø.

Skal du derimod bruge jobbet til at søge videre uddannelse eller arbejde efter endt studieforløb, er det væsentligt, at du finder et studiejob, hvor arbejdsopgaverne er relevante for netop dette. Mange virksomheder finder det attraktivt at ansætte medarbejdere, som i forvejen beskæftiger sig inden for området og har interesse for faget, så brug dette argument i din jobsøgning.

Er du i tvivl om, hvordan du skriver en god ansøgning? Så læs mere om emnet her.

Der er også mulighed for at tage et studiejob som frem for kontant betaling, belønner sig udelukkende i erfaring og ved at udvikle dine kompetencer. Her kan der være tale om arbejde i den lokale sportsforeningen, hvor du måske varetager ansvaret for dit fodboldhold, eller frivilligt arbejde for en organisation med en mærkesag, som du kær dig om.

Formålet med ubetalt arbejde er ikke blot personlig værdi, men det viser også potentielle arbejdsgivere, at du formår at engagere dig og give mere af dig selv. Studiejobs af denne art kan udvikle din person og ruste dig bedre til at varetage ansvar for egen uddannelse eller i erhvervslivet.

Bliv vikar imens du studerer

Hvis du ønsker at nyde fordelene ved at have et studiejob, er det oplagt at søge stillingen som vikar. Vikararbejde er super studievenligt og nemt at varetage som en sidebeskæftigelse til din uddannelse.

Det, som gør vikararbejde så oplagt som studiejob, er blandt andet fleksibiliteten, der følger med. Som vikar vælger du selv…
– Hvornår du vil arbejde
– Hvor meget du vil arbejde
– Hvilke opgaver du takker ja til

Du er altså ikke forpligtet til at sige ja til vagter, som du ikke har tid eller lyst til at tage. Det gør, at du kan arbejde mere i perioder, hvor du ikke har så meget på programmet og ligeledes arbejde mindre under eksempelvis eksamensperioder.

Desuden er det muligt at målrette dine vikariater inden for brancher, som du finder relevante eller interessante at arbejde med.

Vikariater tilgodeser altså alle kravene for studiejob samtidig med, at der som regel følger en god løn og favorable arbejdsvilkår med en sådan stilling.

Læs mere om at arbejde som vikar hos Cooljobs her.

Hvordan får du et studiejob?

Du får et studiejob på samme vis som ved almene jobs; du skal søge dem. Gør dig først klart, hvilken slags studiejob du ønsker og gå derefter målrettet efter stillinger, som tilgodeser dine krav.

En nem måde at søge et studiejob på er ved at oprette dig i Cooljobs CV-database, hvortil du kan blive kontaktet, når vi har en ledig stilling, som matcher dine ønsker og kvalifikationer.